Există ceva mai liber sau mai interesant decât plecarea într-o excursie cu autorulota? Nu trebuie să conduceți de-a lungul Great Ocean Road sau Route 66 pentru a vă simți minunat: Există tururi uimitoare ascunse și în toată Europa. Ca o sursă de inspirație pentru următoarea ta aventură, am alcătuit această listă de rute incredibile de rulote în Europa.

1. Urmați Nibelungii prin Germania

Rheinische Sagenweg este unul dintre cele mai spectaculoase trasee turistice din Germania. Urmează râul Rin, parcurgând aproximativ 580 km între Düsseldorf și Mainz. Peisajul natural aproape melodramatic, precum Lorelei și lacul Laacher See, au inspirat povești și legende ale multor artiști, iar aceste locuri nu și-au pierdut niciunul din farmecele lor mistice de-a lungul secolelor. Cu aproximativ 100 de atracții turistice în aproape 50 de locuri diferite, veți fi condus într-o călătorie prin istorie.

2. În vârful Italiei

Passa dello Stelvio (sau pasul Stelvio) este cel mai înalt pas montan pavat din Italia. Conectează orașul sud-tirolez Bormio din Lombardia cu municipiul Prato allo Stelvio. Acest traseu este unul dintre cele mai impresionante drumuri montane pitorești din Alpi: Pe lângă peisajul montan frumos, Piz de las Trais Linguas („vârful celor trei limbi”) și cascada Saènt, există numeroase curbe provocatoare care pasionează șoferii de rulote sunt sigur că vor iubi.

3. Peste munții francezi și palmierii trecuți

Cea mai faimoasă autostradă franceză leagă Thonon-les-Bains de pe lacul Geneva cu Menton de pe Riviera franceză. Route des Grandes Alpes traversează 16 treceri alpine și urcă aproximativ 16.000 de metri până când în cele din urmă, după aproximativ 700 km, ajungi la destinația finală de pe coasta însorită a Mediteranei. Unele dintre cele mai înalte vârfuri din Alpi fac parte din impunătorul peisaj montan al acestei rute, inclusiv Col de l’Iseran, care are o înălțime impresionantă de 2.764 metri. În funcție de sezon, puteți urmări chiar și bicicliștii din Turul Franței de la rulota dvs.

4. O călătorie prin Europa de Nord

Una dintre cele mai vechi rute pitorești din Scandinavia, King’s Road a fost întotdeauna cea mai importantă conexiune est-vest a Europei de Nord. De la munții norvegieni până la Saint Petersburg, Rusia, această rută călătorește prin Oslo, Stockholm, insulele suedeze Åland și capitala finlandeză Helsinki. Datorită varietății de peisaje – de la capitale la diverse peisaje – nu te vei sătura niciodată să parcurgi secțiunea scandinavă lungă de aproape 1.450 km a rutei.

5. Islanda: sub lumina nordică

Puteți merge în jurul întregii Islande în aproximativ 14 ore pe șoseaua de centură, dar dacă vă petreceți timpul călătorind pe ruta de 1.300 km și faceți numeroase opriri pe parcurs, veți descoperi cele mai impresionante atracții turistice pe care Islanda le poate oferi . Aici vă așteaptă numeroase spectacole ale naturii, precum cascadele urlătoare Gullfoss și Seljalandsfoss, precum și capitala Reykjavik. În lunile din jurul solstițiului, în special de-a lungul unor secțiuni mai rurale ale traseului, s-ar putea chiar să vedeți aurii boreale colorate dansând pe cer.

6. Strada satelor albe din Spania

Ruta de los Pueblos Blancos traversează munții andaluzi din Arcos de la Frontera prin Parcul Natural Sierra de Grazalema și municipalitatea Zahara de la Sierra. Acest traseu circular vă conduce prin aproximativ 30 de sate albe ca zăpada, cu un stil arab de arhitectură, amplasate în munți, în mijlocul unei vegetații luxuriante și a măslinilor noduroși. Pueblos, precum Benaocaz, de exemplu, spun poveștile constructorilor mauri și oferă vizitatorilor o privire asupra Spaniei antice.

7. Urmând calea împărătesei Elisabeta a Austriei

Una dintre cele mai mărețe rute ale Europei Centrale, Straße der Kaiser und Könige (Calea Împăraților și Regilor) leagă Regensburgul medieval din Germania de orașul balnear maghiar Budapesta. Spre deosebire de cei care călătoresc cu barca, atunci când călătoriți cu autocaravana, aveți avantajul de a vă putea opri oriunde de-a lungul Dunării. Pe lângă vizionarea unor atracții culturale precum Passau, Linz, Viena și Bratislava, ar trebui să vă asigurați că itinerariul dvs. include plimbări lungi prin peisajele superbe ale văii râului.

8. Perla Croată a Mării Adriatice

Autostrada Croației Adriatice de la Opatija la Dubrovnik este o cale montană de coastă. Cu orașe medievale, cum ar fi Zagreb și Split, și Parcul Național Lacurile Plitvice de-a lungul traseului, aveți o mulțime de oportunități de a face pauze lungi. Cu munții pe stânga, Marea Mediterană albastră-azurie pe dreapta și nenumărate curbe, șoferii de rulote se vor distra excelent conducând acest traseu.

9. Un tur pe coasta Irlandei

Acoperind mai mult de 2.500 km de la Derry în nord până la Kinsale în sud, Wild Atlantic Way este unul dintre cele mai lungi drumuri de coastă desemnate din lume. Malurile Irlandei vă întâmpină cu stânci abrupte și drumuri înguste care se învârt pe drum prin peisajul verde. Formate de puterea minunată a Oceanului Atlantic, golfurile precum Ashleam Bay sau Malin Beg merită întotdeauna un ocol. Te simți aventuros? Vă îndrăznim să faceți o baie în apele înghețate ale Atlanticului!

10. Prin Highlands

West Highland Way este una dintre primele căi pe distanțe lungi care traversează peisajul montan scoțian și este un vis pentru toți plimbătorii și drumeții. Dar nu trebuie să fii pe jos pentru a-ți îndeplini visele de pe munte: de la Glasgow, poți conduce autocaravana spre nord până la Fort William (aproximativ 180 km) prin autostrada A 82. Drumul trece pe lângă oile țâșnite și legendarul Loch Lomond și te duce prin celebrul Glen Coe.