Nu trebuie să fii un hippy pentru a ieși la drum cu un camper – există câteva modalități mai bune de a vedea lumea și iată cum să începi

În timp ce exploram drumul-mamă al Americii – Route 66 – într-o autorulota, m-am trezit pierdut în Parcul Național Bryce Canyon noaptea târziu. Obosit, m-am oprit și am campat sălbatic, marele avantaj al conducerii propriului dvs. „hotel”. A doua zi dimineață mi-am dat seama că nu eram departe de un punct de supraveghere de 2.000 m înălțime – la care am ajuns, cu ochii tulburi, la răsărit, complet nepregătit pentru peisajul întins în fața mea.

Din punctul meu de observație găsit aleatoriu, am urmărit ziua spărgându-se într-o serie de 30 de kilometri de amfiteatre și vârfurile bizare, toate bogate in rosu și galben portocaliu ; genul de imagine care îți arde în memorie. Și a fost o întâmplare posibilă doar călătorind într-un autorulota. Mergând pe drumurile din SUA par ca toate sunt făcute pentru campat autorulota. Alte țări pot fi mai puțin ospitaliere, dar sunt totuși realizabile pentru cei cu autorulote și spirit de aventură. Drumul deschis atrage camperii. Vorbește cu orice proprietar de camper și sentimentul este același: aceste vehicule îți oferă libertatea de a merge unde vrei când vrei, știind că ai un pat confortabil care te așteaptă la sfârșitul nopții.

Această libertate înseamnă, de asemenea, că nu ești ținut la răscumpărare de prețuri scandaloase pentru o cupă într-un loc turistic și nu vei fi niciodată prins într-un loc public. În plus, autorulotele transportă toate facilitățile de care aveți nevoie pentru a trăi „în afara rețelei”, departe de alimentarea cu energie electrică și apă.

Dar unde ar trebui să te duci în aventura ta cu rulote?

Noua Zeelandă

Natura scoate toate opririle chiar în afara ferestrei – o bandă rulantă de vârfuri, plaje, fiorduri și ghețari

Peisajul din Noua Zeelandă se schimbă constant. Puteți merge printr-o vale, cu munți care se ridică de ambele părți, apoi după colț pentru a găsi o coastă sălbatică sau vârful unui câmp de ghețar. Aceasta este frumusețea Noii Zeelande – înghesuie o lume a dramei în proporțiile sale mici.

Bucuria de a explora cu autocarul este că, dacă vă place o zonă, puteți rămâne noaptea: legea locală vă permite să vă eliberați de tabără atâta timp cât vă aflați la cel puțin 15 km de cel mai apropiat oraș mare și de pe drumul public.

Lunile de iarnă (iunie-august) sunt o perioadă excelentă pentru a vedea Noua Zeelandă în toată gloria sa elementară, când cascadele cascadă de pe munți și mările sunt încă aglomerate cu balene. Evitați sezonul de vârf (ianuarie-martie) și veți avea drumurile destul de mult pentru dvs.

Cele mai bune drumuri

De la Anau la Milford Sound Drive: prin faguri în pajiștile aurii ale Parcului Național Fiordland, înainte de a ajunge la Sound. Un traseu pur și simplu uimitor.

Peninsula Coromandel: Regiunea care se întinde de la Waihi în sud până la Port Jackson în nord este o unitate superbă de munte împădurită.

Lectură esențială

Deși rețelele rutiere din țară sunt grozave, unele dintre cele mai bune biți ale NZ necesită un pic de lucru pentru a ajunge. Ieșiți de pe șosea și urcați pe bicicletă: veți găsi o rețea vastă de trasee de ciclism, pentru fiecare abilitate. Perfect pentru a explora unde patru roți pur și simplu nu pot merge …

Trăiește visul

Informațiile despre închiriere sunt similare în Noua Zeelandă și Australia, deci această secțiune se aplică ambelor țări. Pentru călătorii simple într-un singur sens, închiriați de la o firmă cu mai multe depozite care are locații de închiriere în majoritatea orașelor importante. Acest lucru este deosebit de important pentru călătoriile lungi în Noua Zeelandă – feribotul interinsular este scump, așa că doriți să evitați traversarea de două ori, dacă este posibil.

Britz oferă șapte tipuri de camper, variind de la simplul VW Rookie cu două locuri, până la rulote cu șase locuri cu frigider, aragaz, duș și toaletă. Pentru off-road-uri serioase, puteți angaja autoutilitare 4WD bazate pe Toyota Land Cruiser.

Australia

Conduceți acolo unde scara este totul – orizonturi nesfârșite, ceruri mari și cele mai lungi drumuri deschise vreodată

Australia este vastă. În Outback poți conduce toată ziua și nu vezi un suflet, un vis absolut pentru autoturismele autosuficiente și perfect pentru aventuri off-road în deșert. Dar, la marginile sale, lucrurile nu sunt atât de extreme – un amestec variat și unic de recif-întâlnire-pădure tropicală, coaste lungi de nisip, orașe vibrante și hinterlands fascinante, bine amenajate pentru explorare.

Atenție la trenurile rutiere, totuși – acești behemoti care remorcă remorcile pot avea o lungime de peste 35 de metri. Ele scot mult praf, iar depășirea lor necesită timp. Există o faună sălbatică semnificativă (dacă este fascinantă) de evitat – mulți rulote închiriate vor fi echipate cu bare de tauri pentru a proteja împotriva bovinelor și cangurilor care călătoresc.

Cele mai bune drumuri

Adelaide către Melbourne: include una dintre cele mai mari unități din lume: Great Ocean Road.

Insula Fraser: petreceți zile cu faunei sălbatice și nopți în jurul focului de tabără. De asemenea, vânzătorilor de 4WD le va plăcea să scape în sus și în jos pe plajele masive de aur.

Overland Telegraph Track din Cape York: un favorit al pasionaților serioși de off-road; include o peninsulă sălbatică de pădure tropicală și savană, potrivită numai pentru 4WD rezistente în sezonul uscat (mai-octombrie).

Lectură esențială

Este ușor să respingi Australia rurală ca pe un mediu gol, sterp. Da, este puternic, dar există o mulțime de caracter pe aceste drumuri drepte. Faceți cunoștință cu aborigenii din terenurile pitice ale Centrului Roșu, chiar la sud de Uluru, sau urmați sfaturile lui Simon Reeve cu privire la descoperirea celor mai mari surprize din Australia …

America de Sud

Trasee sălbatice pentru vânzătorii îndrăzneți

Planificarea unei excursii cu camperul în America de Sud este mai mult o artă decât o știință. Aflați ceea ce doriți să vedeți și planificați un traseu dur în jurul acestuia și al anotimpurilor – rămâneți flexibili și veți fi recompensați cu adevărată aventură.

De la sălbăticie sterpă, munți uimitori și platouri vaste până la drumuri de coastă care trec oceane ocupate cu pinguini și balene, acesta este un continent copt pentru explorare. Argentina este probabil cea mai prietenoasă țară pentru camper din regiune, datorită rețelei sale de autostrăzi bine dezvoltate, a parcurilor sale naționale și a bogăției sale de locuri de campare comerciale cu conectare electrică.

Cele mai bune drumuri

Către Tierra del Fuego: Călătoriile pe coastele vestice și estice ale Argentinei până la vârful Americii de Sud sunt spectaculoase, cu unele suprafețe rutiere nesigilate care fac vehiculele 4WD populare.

Districtul lacurilor: acoperind atât Chile, cât și Argentina, această masă de căi navigabile oferă o conducere spectaculoasă pe drumuri bune.

Pampa: La sud de Buenos Aires, aceste pajiști sălbatice, pline de păsări, oferă drumeții lungi fabuloase.

Lectură esențială

Lista must-dos-urilor pentru America de Sud este nesfârșită, așa că inspirați-vă din primele 10 destinații ale Alistair Humphreys și începeți să planificați de acolo … Desigur, în timp ce vă aflați în acest gât de pădure, ar fi nepoliticos să nu experimentați viața la mare altitudine: mergeți pe dealurile din nordul Argentinei și abordați „Cel mai înalt drum din America”. Sunt lucruri uluitoare.

Trăiește visul

Există câteva companii de închiriere bine stabilite. Ruta Sur din Buenos Aires închiriază vehicule în Argentina, Chile și Uruguay.

Gaibu are șase depozite de închiriere în Argentina. Oferă rulote de tip demontabil care se încadrează pe spatele camioanelor 4WD și o gamă de rulote de la micile cușe cu două până la cele cu cinci cușe.

Canada

Joacă „alătură-te punctelor” între lacuri strălucitoare și vârfuri înzăpezite

Zona sălbatică vastă și variabilă din Canada îl face teritoriu perfect pentru un tur de camper extins. Majoritatea vânzătorilor își îndreaptă roțile spre Munții Stâncoși și Marile Lacuri, dar pe parcurs sunt întinderi fabuloase de pădure, câmpuri de grâu și o viață sălbatică unică – elk, caribou și poate chiar un grizzly sau două.

Cele mai bune drumuri

Autostrada Alaskan: Conectarea SUA continentale cu Alaska de-a lungul Canurei de aur, aceasta este o necesitate absolută pentru experiența stearpă a sălbăticiei.

Autostrada Yellowhead: Conduceți de-a lungul autostrăzii 16 în uimitorul parc provincial Wells Grey, unde puteți să stați la tabără peste noapte și apoi să vizitați minunatul Icefields Parkway pentru a vizita ghețarul Athabasca.

Sea to Sky Highway (Autostrada 99): Mergeți din Vancouver de-a lungul regiunii montane de coastă din Columbia Britanică.

Lectură esențială

Doriți să ieșiți de pe pista bătută? Încercați să urmăriți râul St Lawrence din Quebec până la coastă, pentru a spiona balenele beluga și pădurile mistice. Sau, dacă vrei să faci o pauză de la drum, încearcă o croazieră pe regiunea arctică pentru a întâlni localnici inuți, precum și urși polari și gheare …

Statele Unite ale Americii

Locuința experienței camperului – cu o multitudine de rute clasice din care să alegeți

Nici o țară nu este mai bine pregătită pentru explorarea cu autocarul – sau RV (vehicul de agrement), așa cum sunt cunoscute la nivel local – decât vechiul SUA bun din A. Cu lărgimea peisajelor – de la câmpii rulante la munți epici – orașe mici, superbe rețelele rutiere și combustibilul ieftin din punct de vedere istoric (deși devine mai scump), este un paradis pentru camping. Parcurile naționale vaste sunt adesea ocupate cu vehicule rulante în sezonul de vârf, dar rezervați în avans sau în afara vârfului și bucurați-vă de felia dvs. din acest mod de viață unic american.

Cele mai bune drumuri

Big Sur, California: Drumul de coastă sinuos prin excelență, presărat cu oaspeți americani cu vedere la oceanul care se prăbușește.

Crater Lake Rim Drive, Oregon: acest traseu de 53 km înconjoară caldera albastră-profundă a lacului Crater NP.

Badlands Loop Road, Dakota de Sud: Conduceți prin prerie plină de animale sălbatice și fosile.

Drumul către Soare, Montana: acest reper istoric național este o întindere de 80 km de vederi glorioase în Parcul Național Glacier. (Călătoria dvs. nu poate fi mai mare de 21 ft lungime, 8 ft lățime și 10 ft înălțime pentru această unitate, totuși.)

Lectură esențială

Există atât de multe drumuri de parcurs, încât este ușor să vă simțiți copleșiți – deci asigurați-vă că vă faceți planificarea mai întâi. Ține cont de sfaturile câștigate de Lucy Pearson pentru a planifica marea călătorie americană sau planifică o aventură pe drumurile puțin conduse din SUA. Da, unele drumuri sunt (aproape) libere de trafic și sunt perfecte pentru excursii!

Trăiește visul